Geluidsisolatie: U hoort de buren niet meer, en de buren horen u niet meer.

Spanplafond Experts
Zweedsestraat 8a4
7418 BG Deventer
+31(0)6 - 12 05 15 81
mail ons

Clipso-logo-2014

Geluidscomfort voor leefbaarheid.

Geluidsisolatie versus akoestiek.

Vaak wordt het begrip akoestiek verward met het begrip geluidsisolatie. gaat het bij de akoestiek om het (holle) geluid in de ruimte, bij geluidsisolatie gaat het om het geluid wat naar buiten gaat of naar binnen komt in de ruimte. Het isoleren van deze trillingen is geluidsisolatie.

Rondom een geluidsbron, (studio, stereo, etc.) wordt een isolerende laag aangebracht ter voorkoming van geluidsoverlast, zowel naar buiten als naar binnen. U hoort de buren niet meer, en de buren u niet meer.

geluidsoverlast

Om dit te verwezenlijken onderscheiden wij twee methodes.

1 Het opvullen van holle ruimtes tussen de balklaag, die als klankkast werken. Deze methode, bijvoorbeeld bij tussenwoningen waarbij de bovenbuurman geen zwevende vloer kan of wil leggen.

2 Het aanbrengen van massa met steenwol of vergelijkbaar plaatmateriaal. Dit bij een vergelijkbare situatie, maar zonder holle ruimtes in het plafond.

 

Voor het opvullen van holle ruimtes gebruiken wij het ECOBATI-vlok systeem. Dit is papier met een minerale brandvertrager, dat door gaten in het plafond wordt aangebracht. Uiteraard is het materiaal en systeem op eco-vriendelijkheid getest en gecertificeerd.

De afwerking gebeurt met een spanplafond, zodat stukadoor en schilder, met de benodigde droogtijden, niet meer nodig zijn. Zo is snel een adequate ingreep mogelijk met een minimum aan overlast.

De afwerking met een spanplafond garandeert een onderhoudsarme ruimte, met het gewenste geluidscomfort.

 

 

ecobati