LED Verlichting: LED verlichting voor spanplafonds

Spanplafond Experts
Zweedsestraat 8a4
7418 BG Deventer
+31(0)6 - 12 05 15 81
mail ons

Clipso-logo-2014

LED verlichting

Door de juiste LED verlichting wordt een ruimte pas echt sfeervol en leefbaar. En alles is mogelijk.
Wat in een normaal plafond wordt ingebouwd of er aangehangen, is ook mogelijk bij een spanplafond. Uw bestaande verlichting kunnen wij, na voorbereiding, inbouwen.

Als u een spanplafond met verlichting laat aanbrengen, dan dient er verlichting in te worden aangebracht die de technische levensduur van het plafond meegaat. De peer is al bijna niet meer in de handel. Binnenkort ook geen halogeen meer. Dus LED verlichting. Deze combineert een hoge licht- opbrengst met een zeer laag elektriciteit verbruik. Indien u veel moet koelen als gevolg van uw (winkel)verlichting is LED een uitkomst; LED-lampen zetten de energie efficiënt om in licht en worden daarom nauwelijks warm. Gemiddeld scheelt dit 85% in uw stroomverbruik. Met de smart sturingen en GU10 lampen is het mogelijk om via een app scenario’s te maken voor warm – koud licht en warm – kleur licht.

Hiervoor bieden wij o.a.:

Alle armaturen worden in een houder geplaatst, die voor het inspannen van het spanplafond door ons wordt aangebracht. Wij bekabelen de armaturen vanaf een centraaldoos.

spothouder
spothouder

Meer voor sfeer als verlichting ook twinkelende sterrenhemels, in wit of met kleuren, ook voor zwembaden en badkamers in IP 44 en IP 67 klasse.

sterrenhemel

De totale verlaging voor onze spanplafonds bedraagt minimaal 35 mm. onder het laagste punt van het bouwkundig plafond. De in te bouwen verlichting is meestal bepalend voor de verlaging t.o.v. het bouwkundig plafond. Bij de toepassing van COB-LED lichtbronnen kan dit zelfs inclusief (kantelbare) inbouwverlichting en achterliggende galmdemping binnen de minimale verlaging van 35 mm.

daklicht plafonniere
Daklicht als plafonniere

Daklicht als plafonniere met inwendige LED-strips.

Bij de toepassing van retrofit LED (lampjes) en kantelbare spotjes bedraagt de verlaging minimaal 70 mm.

Voor gordijn-koven houden wij vaak een verlaging van het plafond aan van 80 mm., zodat de rail en de runners in het plafond verdwijnen. Zo valt ook eventuele verlichting met LED-strips, met inbouw- of opbouwprofielen, goed in te werken.

Er zijn ook vrij-hangende panelen verkrijgbaar, voorzien van galmdemping en inwendige verlichting. Een full colour print is uiteraard ook mogelijk. Design & techniek die aan wensen voldoen,met de gewenste uitstraling. Meer informatie.

Lichtsterkte is LUX.

Een veelgestelde vraag aan ons is; hoeveel licht heb ik nodig?

Het omrekenen van halogeen naar LED is als vuistregel factor 10. Dus het licht van een 50 Watt halogeen lamp is gelijk aan 5 Watt LED.

Het rekenen in watt is erin geslopen door de verpakkingen van de lampen. Wij wisten hoeveel licht een 60 Watt lamp gaf, c.q. wij wisten hoeveel LUMEN die lamp gaf. Echter een betere standaard is LUX, hierin wordt de hoeveelheid licht (LUMEN) per vierkante meter weergegeven. Voor bewegingsverlichting is 20 – 200 lux. nodig. Voor een werkplek met beeldschermen minimaal 500 LUX.

Zie ook onderstaande link:

Info lichtsterkte

Go

Dimmers en Domotica

Vrijwel al onze verlichting is dimbaar. LED verlichting wordt via een transformator van 220 V naar 24 V geleid. Bij retrofit lampen zit dit in de lamp, dus plug- and -play.

Bij COB LED’s en geïntegreerde verlichting gebeurt dit via een losse voeding. De gewenste dimmer, de voeding, het schakelmateriaal en de lichtbron dienen een op elkaar afgestemd geheel te zijn. Uiteraard is dit gecontroleerd bij de door ons aangeboden verlichting. Wij testen alles voor de montage in onze werkplaats. Dit testen geldt uiteraard niet voor uw bestaande verlichting.

Zeker bij de toepassing van een domotica systeem is dit een punt van aandacht. Aan/uit gaat nog, maar dimmen en koppelen aan muziek is een gevarieerder verhaal. Voor deze expertise werken wij samen met gespecialiseerde installateurs. Zij hebben de expertise om u het juiste systeem te kunnen adviseren en het juist te installeren. Zeker bij de combinatie met uw huisbeveiliging een absolute aanrader. U wilt immers niet dat de buurjongen meekijkt!