Badkamer spots: Veiligheid voor alles met 24 volt spots

Spanplafond Experts
Zweedsestraat 8a4
7418 BG Deventer
+31(0)6 - 12 05 15 81
info@spanplafondexperts.com

Clipso-logo-2014

Badkamer spots
<br />

Badkamer spots

Bij uw keuze voor  badkamer spots dient u twee zaken goed in de gaten te houden. Ten eerste de veiligheid en ten tweede de gewenste lichtkleur en sfeer. Voor een ontspannen sfeer is de juiste kleurtemperatuur in de badkamer belangrijk, voor een eerlijke weergave in de spiegel ook. Wij adviseren 3000 K., natuurlijk wit als lichtkleur.

De veiligheid is het belangrijkste onderdeel. Met het 705 AB antibacteriële spanplafond is een goede waterdichte afsluiting aangebracht. Toch leggen wij onze elektra aan met lasdozen, speciale kabelklemmen e.d. om hier 100% zeker van te zijn. Het toepassen van 24 volt LED spots past hier goed bij.

Uw badkamer wordt opgedeeld in drie IP -veiligheidszones. Des te hoger het IP getal, des te veiliger de spot. Zone 1 met minimaal IP 22 spots, zone 2 met minimaal IP 44 spots en zone 3 met minimaal IP 67 spots. De IP klasse staat op de verpakking. Bijna al onze badkamer spots zijn in zowel zone 1 als 2, buiten de douche, toepasbaar.

Dit plaatje verklaard de zones met de maatvoering.

badkamer spots IP klasse

Hierbij geldt, veiligheid voor alles.

Voor plaatsen die erg nat worden, de IP 67 zone zoals de douche zelf, hebben wij de Focus serie. daarnaast kunnen wij ook uw eigen aanschaf inbouwen, hiervoor dienen wij de inbouw diameter te weten.

Focus druipwater dichte spots
Focus druipwater dichte spots

Voor de iets minder natte IP54 zone hebben wij deze serie met geintegreerde lichtbronnen, naast onze 24 Volt spots met wisselbare lichtbronnen.

IP 55 inbouwbehuizing

Met deze behuizing, in combinatie met de getoonde LED lichtbron, kunnen wij veilige lichtpunten maken voor de badkamer. De inbouwhoogte voor deze lichtbron met armatuur is 70 mm. onder het laagste deel van het bouwkundig plafond.

IP 44 COB LED-spot

Steeds vaker kiest men voor de kleine LED spot. Ondanks zijn geringe hoogte van 25 mm. en diameter van 60 mm. geeft deze spot tot 380 lumen. Dankzij zijn geringe hoogte is een verlaging van maar 35 mm. mogelijk.

De spot is verkrijgbaar in een aluminium of witte behuizing. Hij wordt geleverd in 2700 K., 3000 K. en 4000 K. Respectievelijk zeer warm wit, warm wit en koel wit licht.

Daarnaast bestaat de keuze voor een lens, een 25º bundel voor accent- verlichting, of een spiegel met een bundel van 40º voor vlak-verlichting.

 

COB LED 350 lm
COB LED 350 lm

LED spot 9 Watt, vrij kantelbaar

Deze spot voldoet aan de hoge IP44 eis, en is vrij in alle richtingen te kantelen. Uniek is de verstelbare hoogte, waardoor hinderlijk zijlicht is uitgesloten. Verkrijgbaar in wit en op aanvraag ook in aluminium.

Diameter 92 mm. en met een inbouw hoogte van 35 mm. – 44 mm. zeer compact.

Verkrijgbaar in diverse kleuren wit licht van warm wit tot cool wit.

 

LED spot IP44LED spot IP 44