Downlighters

Spanplafond Experts
Zweedsestraat 8a4
7418 BG Deventer
+31(0)6 - 12 05 15 81
mail ons

Clipso-logo-2014

Downlighters
Daar waar veel licht is gewenst.
Flessenrek aan plafond, AR 111 armaturen, LED strip
Flessenrek aan plafond, AR 111 armaturen, LED strip

In winkels, kantoren en bedrijven is een andere verlichting gevraagd als voor de huiskamer. Met toepassing van o.a. downlighters wordt deze grotere lichtvraag opgelost. Downlighters met hun veel grotere lichtopbrengst, keuze in reflectoren en uitvoering maken een professioneel lichtplan mogelijk. Voor bedrijven bieden wij een lichtadvies vooraf aan. Naast de hier getoonde verlichting bieden wij een uitgebreid aanvullend programma. Dus niet gezien vraag het ons.

Voor alle verlichting geldt, wij kunnen het inbouwen. Hiervoor is wel enige voorbereiding gewenst. Zo kunnen wij een behuizing maken zodat er geen ‘halo’boven het spanplafond ontstaat. De door ons zelf geleverde LED downlighters geven geen back-light af.

AR111 cardanische inbouw downlighters.

Standaard zijn deze armaturen verkrijgbaar in zwart en wit,andere kleuren op aanvraag vanaf 50 stuks. In deze armatuur zijn zowel AR111 lampen op 12 volt met een dimbare driver als GU10 lampen op 220 Volt met een inwendige driver toepasbaar.

AR111 cardanische downlighter wit compleet
AR111 cardanische downlighter wit compleet

LED Downlighters met geringe inbouw hoogte.

Om een zo gering mogelijke inbouwhoogte van het spanplafond te bereiken maken wij gebruik van deze downlighters. Zij zijn verkrijgbaar in verschillende lichtsterktes (wattage) en kleurtemperaturen. Wij adviseren 3000K., warm wit met een balans voor prettig en nuttig licht.

LED inbouw 35 mm.3-Fase rail downlighters

Indien men een hogere- of grotere ruimte in diverse groepen wil schakelen,of verschillende lichtscenario’s (schoonmaak/gezellig/zakelijk) in die ruimte wil kunnen uitvoeren is 3-fase rail een uitkomst. Door het toepassen van verschillende typen spots, hanglampen en downlighters is dit mogelijk. Zo kan men meer en minder armaturen aan doen,van verschillend type per groep. Bij rijen tafels en bureau’s die naar behoefte verschoven worden kan de verlichting ‘meeschuiven’. Dit is uiteraard ook ideaal voor expositie ruimtes. Standaard worden deze rails en armaturen in wit en zwart geleverd. Uitvoeringen zijn ervan 2700 K warm wit tot 5000 K daglicht.

Wij hebben een veel grotere keus als de standaard armaturen hier getoond.

 

3-fase spot 20W
3-fase spot 20W                                                               

3 fase spots met instelbare straalbundel
3 fase spots met instelbare straalbundel

 

SLV KALU-track 3-fase spot AR111
SLV KALU-track 3-fase spot AR111

PHILIPS PIVO

Naast de bovenstaande vaste downlighters bieden wij deze downlighters van het type ‘banaan’. Zij zijn zowel toepasbaar als basis oppervlakte verlichting en voor het aanlichten van bepaalde plaatsen.

PIVO schets
Maatvoering PIVO

Met een benodigde inbouwhoogte van 12 cm. biedt deze complete armatuur veel mogelijkheden voor winkels, grote ruimtes en galeries. Dit omdat hij ook draaibaar is, naast uitklapbaar uit het plafond.

 

 

 

PIVO downlighter
PHILIPS PIVO

Deze complete armatuur wordt geleverd met warm wit of koel wit licht.

De behuizing, (zie onderstaand leverprogramma), in zwart, wit en grijs.

 

 

 

 

 

PIVO keuze
Leverprogramma PIVO

 

Afhankelijk van de sterkte (watt), lichtkleur (3000 K warm wit of 4000 K koel wit) en het type lichtbron (SLM3000 of Bridgelux) levert hij van 2000 tot 3270 lm. Vergelijkbaar met zeven á tien 50 watt halogeenspots. Onderstaand vindt u de opties in reflectoren . Optioneel is deze downlighter ook leverbaar met een dimbare driver.

 

PIVO leverschema
opties PIVO