Downlighters

Spanplafond Experts
Zweedsestraat 8a4
7418 BG Deventer
+31(0)6 - 12 05 15 81
info@spanplafondexperts.com

Clipso-logo-2014

Downlighters
Daar waar veel licht is gewenst.

In winkels, kantoren en bedrijven is een andere verlichting gevraagd als voor de huiskamer. Met toepassing van o.a. downlighters wordt deze grotere lichtvraag opgelost. Downlighters met hun veel grotere lichtopbrengst, keuze in reflectoren en uitvoering maken een professioneel lichtplan mogelijk. Voor bedrijven bieden wij een lichtadvies vooraf aan. Naast de hier getoonde verlichting bieden wij een uitgebreid aanvullend programma. Dus niet gezien vraag het ons.

LED Downlighters met geringe inbouw hoogte.

Om een zo gering mogelijke inbouwhoogte van het spanplafond te bereiken maken wij gebruik van deze downlighters. Zij zijn verkrijgbaar in verschillende lichtsterktes (wattage) en kleurtemperaturen. Wij adviseren 3000K., warm wit met een balans voor prettig en nuttig licht.

LED inbouw 35 mm.

Voor alle verlichting geldt, wij kunnen het inbouwen. Hiervoor is wel enige voorbereiding gewenst. Zo kunnen wij kisten maken met ventilatie voor de verlichting met halogeen of spaarlampen, zodat er geen ‘halo’boven het spanplafond ontstaat. De door ons zelf geleverde LED downlighters geven geen back-light en beduidend minder warmte af.

STORE downlighters en reflectoren
STORE downlighters en reflectoren

STORE downlighters en reflectoren.

Bij de bovenstaande sertie STORE ziet u dat een inbouw hoogte van 108 of zelfs 120 mm. nodig is. Uiteraard bieden wij ook een minder hoge serie, n.l. SMOOTH. SMOOTH wordt aangeboden met dimbare drivers en Quick connectors.

SMOOTH

 

 

SMOOTH maten


PHILIPS PIVO

Naast de bovenstaande vaste downlighters bieden wij deze downlighters van het type ‘banaan’. Zij zijn zowel toepasbaar als basis oppervlakte verlichting en voor het aanlichten van bepaalde plaatsen.

PIVO schets
Maatvoering PIVO

Met een benodigde inbouwhoogte van 12 cm. biedt deze complete armatuur veel mogelijkheden voor winkels, grote ruimtes en galeries. Dit omdat hij ook draaibaar is, naast uitklapbaar uit het plafond.

 

 

 

PIVO downlighter
PHILIPS PIVO

Deze complete armatuur wordt geleverd met warm wit of koel wit licht.

De behuizing, (zie onderstaand leverprogramma), in zwart, wit en grijs.

 

 

 

 

 

PIVO keuze
Leverprogramma PIVO

 

Afhankelijk van de sterkte (watt), lichtkleur (3000 K warm wit of 4000 K koel wit) en het type lichtbron (SLM3000 of Bridgelux) levert hij van 2000 tot 3270 lm. Vergelijkbaar met zeven á tien 50 watt halogeenspots. Onderstaand vindt u de opties in reflectoren . Optioneel is deze downlighter ook leverbaar met een dimbare driver.

 

PIVO leverschema
opties PIVO

High Bay armatuur

Opbouw LED panelen

Steeds vaker gebruiken wij LED panelen, zowel onder het doek als opbouw verlichting, als boven het doek als sfeerverlichting. Deze panelen hebben een hoogte van slechts 7,5 mm., waarmee een minimale verlaging wordt bereikt van het plafond.

Bovenstaand een 14 W, 9 W en 6 W paneel. Zij worden geleverd in de kleurtemperatuur 3000 K met een hoge kleurechtheid van CR 190. Zij hebben een lichtopbrengst van 50 lumen per Watt. Deze 12 Volt armaturen zijn via quick connectoren makkelijk aan te sluiten op een centrale voeding.