LED Spot armaturen

Spanplafond Experts
Zweedsestraat 8a4
7418 BG Deventer
+31(0)6 - 12 05 15 81
mail ons

Clipso-logo-2014

LED Spot armaturen, keus te over.

Spanplafond Experts biedt LED spot armaturen aan die passen bij het spanplafond, en in combinatie met de verschillende LED-lichtbronnen een persoonlijke voorkeur mogelijk maken. De keus is zo groot in armaturen dat wij slechts een selectie tonen, op basis van gebleken geschiktheid. Wij adviseren LED met het oog op de levensduur van het spanplafond. De zeer lange levensduur van onze LED verlichting, (20.000 – 50.000 branduren) past zeer goed bij de duurzaamheid van onze spanplafonds. Zo wordt het onderhoudsarme karakter alleen maar beter.

Alle hier getoonde armaturen zijn vrijwel allemaal kantelbaar en  dimbaar.

Voor badkamerspots klik hier.

Uiteraard leveren wij ook andere armaturen naast de getoonde selectie. Ook dragen wij zorg voor inbouw van uw eigen bestaande verlichting, waarbij de garantie zich beperkt tot de inbouw van uw eigen armaturen.

LED spot armaturen, compleet met driver.

Voor egale oppervlakte verlichting, zonder hinderlijk zijlicht.

Dit zijn onze standaard  spots met geïntegreerde LED-chip. Kantelbaar over 1 as en dimbaar. Zij worden geleverd in een aluminium of een witte behuizing. Leverbare lichttinten zeer warm wit (2700 K)  en warm wit (3000 K.) Lichtsterkte 8 Watt met 680 lm.

De benodigde inbouwhoogte is slechts 5 cm. Indien er zeer weinig inbouwhoogte is het toepassen van spotpanelen mogelijk. Deze zijn met een dimbare driver te leveren maar niet kantelbaar. Met een inbouwhoogte van 25 mm. zijn zij goed inzetbaar voor oppervlakte verlichting, gangen en kantoren. Deze spotpanelen zijn leverbaar met een witte behuizing en in lichttinten warm-wit tot koel-wit.

spotpaneel 9 W
spotpaneel 9 W

COB LED spots op 1 driver

In tegenstelling tot de bovenstaande spots die allemaal een eigen dimbare driver hebben, zijn er de COB LED’s met een centrale dimbare driver.

Deze zijn verkrijgbaar in een witte en een aluminium behuizing en in verschillende wit tinten,van warm tot koud wit licht.Wij onderscheiden twee types, met interne reflector en een brede lichtstraal en met een lens voor een ‘potlood’ straal. De spot met reflector is met zijn minimale inbouwhoogte van 25 mm. en IP 44 klasse ook toepasbaar in badkamers. De spot met lens s bedoeld voor het aanlichten van bijvoorbeeld een beeld of boeket.

Ook is deze spot te gebruiken in plaats van GU10 lampen. De benodigde inbouwhoogte c.q. plafondverlaging blijft dan beperkt tot 35 mm.

Onze standaard Helium inbouw spotarmaturen.

Deze armaturen kunnen zowel met de Philips Master GU 10 LED lampen als met de hieronder getoonde 25 mm. hoge 24 volt LED lichtbronnen worden uitgerust. Per spot  wordt boven het plafond een spothouder gemonteerd. De spothouder doet tevens dienst als tray voor eventuele voedingen bij het toepassen van LED-lichtbronnen. De spothouders passen uiteraard bij de maatvoering. De verlaging om deze spots kantelbaar in het spanplafond te bouwen is 70 mm. onder het laagste punt van het plafond.

Bij alle types is de binnenring makkelijk te verwijderen door een click-ring. Dus nooit meer wegspringende veertjes en boutjes. Bij alle types ligt de onderkant van de lichtbron iets hoger, zodat hinderlijk licht zijwaarts voorkomen wordt. De ronde uitvoering is verkrijgbaar in geschuurd aluminium of zwart met chroom binnenring en in geheel wit. De vierkante uitvoering met ronde boring van 80 mm. is standaard verkrijgbaar in geheel wit en geschuurd aluminium met een chroom binnenring. Zwart,andere kleuren en geanodiseerd rood koper zijn op aanvraag verkrijgbaar. Hieraan is dan wel een levertijd van 3 weken verbonden.

Dubbele en enkele rechte Helium armaturen.

Naast de ronde spots van dit type met een GU10 LED-lamp, voeren wij vierkante en rechthoekige armaturen. Deze zijn standaard verkrijgbaar in een enkele en een dubbele uitvoering in geschuurd aluminium met binnenringen in chroom. Andere types, zoals drievoudig of viervoudig, en andere kleuren zijn op aanvraag verkrijgbaar.

De dubbele Helium wordt vaak in huiskamers toegepast, waarbij 1 spot op de wand wordt gericht, en een spot recht omlaag. Het geheel geeft een rijkere uitstraling. Hogere ruimtes, rijen tafels en looppaden zijn andere voorkomende toepassingen.

Verdiepte spot armaturen.

Voor hogere ruimtes en ter voorkoming van hinderlijk zijlicht zijn verhoogde armaturen, naast de  hierboven getoonde LED spots uit 1 stuk, zeer geschikt. Voordeel van deze armaturen t.o.v. de armatuur uit 1 stuk is de uitwisselbaarheid van de LED lampen. Uiteraard ook weer met een losse binnenring, zodat de buitenarmatuur blijft zitten tijdens de lampen wissel. Dit type inbouw-spot vraagt wel 9 cm.  inbouw-hoogte.

Bananenspots

Als gevolg van de banaanvorm die deze uitklapbare spot  heeft dankt hij zijn bijnaam. Ideaal om wanden van enige afstand aan te lichten. Wij leveren een 9 Watt en een 12 Watt uitvoering. Ook zijn er grotere downlighter uitvoeringen leverbaar op aanvraag. De behuizing is standaard wit. Deze spots vragen, net zoals verhoogde spots, wat meer inbouwhoogte om weg te kunnen schuiven naar een verticale stand, als gewone spot. Afhankelijk van het type,zijn sommigen ook draaibaar.

Half inbouwarmaturen

Bij wat hogere ruimtes kan men kiezen voor deze armaturen. Zij zijn,net zoals de bananenspots zeer geschikt voor het aanlichten van wanden en objecten. Dit type is geen voorraadartikel,en daarom is er een levertijd van 3 weken.

Opbouw armaturen.

sierlijsten CX108 rondom
sierlijsten rondom met opbouwspots

Naast de hierboven getoonde inbouwarmaturen is het uiteraard mogelijk om opbouw armaturen toe te passen. Wij maken dan een bekabelde voorbereiding boven het plafond vooraf. Na de montage van het spanplafond plaatsen en sluiten wij de armaturen aan. Mocht u uw oude (spaarlamp/TL) plafondbakken willen vervangen voor LED-panelen hebben wij zowel een inbouw- als een opbouwoplossing.

3-Fase railspots

Als bijzondere opbouw-toepassing hebben wij 3-fase rails met diverse spotarmaturen. Zeker in het geval van horeca,kantoren en expositieruimtes is dit een beproefd concept. Zo kunnen de armaturen desgewenst ‘meeschuiven’ met rijen bureaus of tafels.

Bij particulieren wordt dit alleen toegepast in hoge,vaak wat grotere ruimtes.

De systemen worden in zwart en wit geleverd. Op aanvraag sturen wij u een overzicht van de vele types armaturen. Ook zijn de lampen in vele varianten verkrijgbaar. Hier tonen wij enkele standaard armaturen.