Lichtdoorlatende spanplafonds

Spanplafond Experts
Zweedsestraat 8a4
7418 BG Deventer
+31(0)6 - 12 05 15 81
mail ons

Clipso-logo-2014

Lichtdoorlatende spanplafonds en wanden

Lichtdoorlatende spanplafonds en wanden zijn een specialiteit van ons. Met behulp van ons lichtdoorlatende doek en achterliggende verlichting zijn geheel verlichtte spanplafonds en wanden te maken. Het lichtdoorlatende doek is verkrijgbaar in 30%,50% en 70% lichtdoorlatend. Wij adviseren u graag over de combinatie van LED-strips of modules, en het soort doek.

Lichtdoorlatende full colour wand, een combinatie van onze print en innovatie.

full colour verlichtte wand
full colour verlichtte wand

Basis verlichting of sfeerverlichting?

Deze lichtdoorlatende spanplafonds kunnen als basisverlichting of sfeerverlichting dienen. Hiervoor dient wel voldoende ruimte tot aan het doek beschikbaar te zijn. Indien de afstand kleiner wordt dan 25 centimeter, is het mogelijk dat er een minder egale lichtverdeling ontstaat, of wij moeten een wat duurdere methode toepassen. Onderstaand een eigen ontwerp lichtplafond wat wij voor Toyota in Zaventem mochten plaatsen. Ook hier kan men de modellen, kleuren en lak door het diffuse egale licht goed beoordelen.

Lichtdoorlatend spanplafond voor fotografie

Vooral de egale lichtverdeling en het toepassen van daglicht LED-strips maken deze plafonds zeer geschikt voor fotografie. Niet alleen de hoeveelheid egaal licht is te regelen met een RF-wandbediening, maar ook de kleur (temperatuur 2700 – 5000K) van het licht. In combinatie met onze RGB en RGB-W strips is dit effect nog te versterken.

Altijd leuk om te horen dat je het vooraf gewenste naar tevredenheid hebt opgeleverd.

Dit plafond voorkomt bij Santing Carcleaning , met de diffuse lichtverdeling, hinderlijke schittering in de lak van de net professioneel gepoetste auto’s. In 2017 hebben wij ook een dergelijk plafond geplaatst bij Haverkamp Auto’s in Twello.

Het precieze recept voor een lichtdoorlatend spanplafond, zeker bij een iets geringere hoogte houden wij onder de pet.

Lichtdoorlatend spanplafond met print voor spreekkamer.

Speciaal voor spreekkamers en rustruimtes hebben wij een plafond met galmdemping en eventueel full colour print. Naast diverse wolkenluchten is er een ruime keus in geschikte afbeeldingen via onze bibliotheek beschikbaar. Let op onze tips voor een goed resultaat.

Onderstaand plafond is in een met systeemwanden afgescheiden ruimte geplaatst.

In een dergelijk plafond is eventueel ook gewone verlichting te plaatsen, die met een aparte schakeling, apart valt te gebruiken. Dus plafond uit en spot aan.

Als laatste varianten, meer uit decoratief oogpunt, is een ‘bewegende’ verlichting mogelijk, bijvoorbeeld bliksem, de zon of kleur verandering.

Horeca toepassingen

3-fase rail, lichtbak, Tom Dixon en SLV AR111 armaturen.
3-fase rail, lichtbak, Tom Dixon en SLV AR111 armaturen.

3-fase rail, lichtbak, Tom Dixon en SLV AR111 armaturen.

Gekoppeld via een DMX controller aan uw stereo is zo ook een disco-effect te bereiken, zowel van een veranderende kleur onder invloed van de muziek als een vakkenpatroon. Met een lichtcomputer via de DMX sturing kan er nog veel meer.