Wat kost spanplafond?: Spanplafond versus stuken.
31 juli 2016 - 17:05, door , in Geen categorie, No comments

Wat kost Spanplafond?

Wat kost spanplafond per m2? Een veel gestelde vraag aan ons. In plaats van een bedrag te noemen, vragen wij dan vaak wat er precies gewenst is, alvorens een richtprijs per telefoon af te geven. Na een bezoek, waarbij de wensen opgenomen worden en de materialen getoond, geven wij dan een prijs met stuklijst af. Vaak inclusief verlichting, ophangsysteem, koven, gordijnophanging en galmdemping. Deze prijs wordt dan vergeleken met de prijs voor een stukadoor.

De prijs voor een nieuw stucwerk-plafond van 50 m2 is als volgt opgebouwd:

  • Timmerman    aanbrengen nieuwe te stuken platen,  gemiddeld € 15 – €25/m2.
  • Verwijderkosten oude plafond, gemiddeld € 90/m3.
  • elektricien, 2 vaste hangpunten met schakelmateriaal, gemiddeld € 350,–
  • Stukadoor plafond, schuurwerk, gemiddeld € 35 – €40/m2.
  • Schilder, gemiddeld € 8/m2. (elke 5 jaar herhalen)
  • reiskosten diverse ambachtslieden.

Dit geeft een gemiddelde prijs van € 78,50. Hier komen zaken als een ophangsysteem, verlichting, gordijn-koven en sierlijsten nog bij. Bij 50 m2 is dat € 3.925,–. De bouwtijd is ongeveer, afhankelijk van de opvolging en droogtijd, 3 á 6 weken. Galmdemping is slechts zeer beperkt, en tegen een meerprijs, mogelijk. Bij nieuwbouw, door het zetten van de bouwmassa, treden vaak scheurtjes op binnen 1 jaar. De eerste jaren zal men hier vaak mee moeten leven.

De prijs voor een spanplafond, over het oude gipsplaten plafond heen is als volgt opgebouwd:

  • 50 m2 á € 62,00 – € 70/m2. standaard plafond.
  • galmdemping á € 14,00 – € 20/m2.
  • Nieuwe hangpunten aangesloten op de bestaande centraaldozen inbegrepen.
  • Reiskosten 1 x.

Dus een niet akoestisch plafond is er vanaf € 3.100 + reiskosten, met galmdemping op € 3.800 + reiskosten. Een ophangsysteem, LED-verlichting, gordijn-koven en sierlijsten zijn eenvoudig mee te nemen, tegen een concurrerende meerprijs. De bouwtijd is gemiddeld 1 á 2 dagen. U hebt een aanspreekpunt voor alle zaken.

Natuurlijk kan de prijs erg variëren voor het stucplafond, afhankelijk van wat u zelf kunt doen, en wat u van uzelf accepteert als goed werk. Om een objectieve vergelijking te maken hebben wij hier gangbare officiële prijzen genoemd voor standaard werk. Bij een spanplafond is de inbreng van eigen werk vaak beperkt tot sloopwerk vooraf, indien al nodig.

Conclusie:

Al met al kan men stellen dat een stucplafond vrijwel evenveel kost, maar veel langer duurt. Het eindresultaat met een spanplafond is net zo goed, en met galmdemping beduidend beter te noemen.

Een zogenaamd spacplafond is veel goedkoper, echter gevoelig voor vervuiling, scheurtjes en geeft een zeer slecht akoestisch resultaat. Er wordt dan eind van het eerste jaar van bewoning alsnog een akoestisch spanplafond ingelegd. Dit is uiteraard zonde van het onnodige spacwerk.

Wilt u weten wat een spanplafond in uw situatie kost? Ga naar contact.

Over de auteur
Spanplafond Experts is een officiële Clipso dealer en montagebedrijf. Sinds 2009 plaatsen wij onze plafonds bij bedrijven en particulieren.

Reacties zijn gesloten.

Spanplafond Experts
Zweedsestraat 8a4
7418 BG Deventer
+31(0)6 - 12 05 15 81
mail ons

Clipso-logo-2014